Geen files meer!

anoniem November 28, 2019
449 keer bekeken

Hier staan de projecten die meedoen aan editie 2019-2020. Om je project te uploaden moet je ingelogd zijn. Je kunt je project toevoegen tot en met 30 november. Heb je vragen? E-mail ons: artcadia@knhm.nl

Er komen meer mensen waardoor er meer vervoer nodig is, maar dat stoot veel CO2 uit. Hoe kunnen we op een snelle en milieuvriendelijke manier van A naar B in 2080 ?

Location

City
Eindhoven

School
Eckartcollege

Participants

Klas
v2

Group name
De wegenbouwers

Groepsleden
Mees, Noor, Mik, Ingmar

Naam docent
Schull

Project

Theme

Probleemstelling
Er komen meer mensen waardoor er meer vervoer nodig is, maar dat stoot veel CO2 uit. Hoe kunnen we op een snelle en milieuvriendelijke manier van A naar B in 2080 ?

Oplossing
Om het vervoer in de toekomst goed te regelen, hebben wij 2 oplossingen op verschillende schaalniveaus bedacht: 1. Het 'karretje', een openbaar vervoersmiddel om grote aantallen mensen te vervoeren in en rond de stad, zodat je geen auto meer nodig hebt om je te vervoeren om bijvoorbeeld naar de supermarkt te gaan of naar je school. Het karretje, ook wel de tram van de toekomst, rijdt op zonne-energie. Het karretje is open aan de zijkant, waardoor mensen frisse lucht krijgen (goed voor de gezondheid) en snel kunnen in- en uitstappen. In geval van regen kan het karretje afgesloten worden m.b.v. een kap. Dit systeem is geïnspireerd op de kap van een ski-lift. Ook is er gedacht aan bagage. In het midden van het karretje is een grote bagageruimte. Er staan veel stops door de stad waar elke 5 minuten een karretje stopt zodat je nooit lang hoeft te wachten en er veel mensen tegelijkertijd vervoerd kunnen worden. 2. Een ondergronds wegennetwerk om grote steden met elkaar te verbinden. De materialen die worden weggehaald bij de aanleg van deze wegen, willen we hergebruiken. Als we de ruimte onder de grond gaan gebruiken voor vervoer, kunnen we de stukken land tussen de steden teruggeven aan de natuur.

Images

Stop motion video

Added files

File

Mobiliteit

Twitter

On the map

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partners

 

 

Facebook

 

 

 
Cookie settings