Energie opwekkende regenpijp

04-12-2023
402 keer bekeken 0 reacties

Zorgen dat gebouwen duurzamer zijn en er minder water wordt verspild, inspelend op de trends 'Green Tech' en 'No Waste'.

Locatie

Plaats
Amsterdam

School
Damstede Lyceum

Deelnemers

Klas
H2 O&O

Groepsnaam
LLLT

Groepsleden
Louise, Lilly, Leo en Tobi

Naam docent
Daan van Tulder

Project

Thema
Gebouwen

Probleemstelling
Zorgen dat gebouwen duurzamer zijn en er minder water wordt verspild, inspelend op de trends 'Green Tech' en 'No Waste'.

Oplossing
Ons idee is een filterende energie opwekkende regenpijp. Het water dat gefilterd wordt kan je dan gebruiken als afwaswater of douchewater. Het water dat overblijft wordt in een tank gestopt dat onder het huis zit, dit kan dan naar de kas gepompt worden en gebruikt worden als water voor de planten. En het overige water gaat eerst naar een septic-tank en dan naar het riool . Het kan water filteren door het filter systeem dat bestaat uit stenen en zand en een filter dat lijkt op een zeef .  De waterraderen, die aan dynamo's zijn gekoppeld, wekken energie op. Die energie wordt weer opgeslagen in een grote accu in  het huis.  Maar dat is niet het enige; soms regent het niet dus waar haal je dan energie vandaan? Nou, er zitten ook nog zonnepanelen op het dak van het huis en op het dak van de kas en als er geen zon is maakt het ook niet uit dan heb je altijd nog de windmolentjes. 

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Gebouwen

X (voorheen Twitter)

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E artcadia@arcadis.com
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partners

 

Facebook

 

 

 
Cookie-instellingen