Is er nog wel genoeg voedsel in de toekomst? Hoe kunnen we in de toekomst duurzaam en gezond eten? Zo dat we gezond eten en er genoeg is voor iedereen en de voedselbronnen niet worden uitgeput.
Als je nu aan ongezond denkt denk je vaak aan bijvoorbeeld fastfood. Maar is dat er in de toekomst nog wel?
Locatie
Plaats
Meppel
School
Stad & Esch
Deelnemers
Klas
V2C
Groepsnaam
Voedsel in de toekomst
Groepsleden
Nicole Bloemberg, Julia Hilbers, Esmée Schadenberg, Soufiane El Houzi
Naam docent
Arjan Mulder, Joris van Ballegoijen
Project
Thema
Milieu & ruimte
Probleemstelling
Is er nog wel genoeg voedsel in de toekomst? Hoe kunnen we in de toekomst duurzaam en gezond eten? Zo dat we gezond eten en er genoeg is voor iedereen en de voedselbronnen niet worden uitgeput.
Als je nu aan ongezond denkt denk je vaak aan bijvoorbeeld fastfood. Maar is dat er in de toekomst nog wel?
Oplossing
Wij willen fastfood gaan vervangen door gezonde snacks.
Dieren vragen veel voedsel om zelf vlees te kunnen produceren. Daarom willen we ook meer vegetarische producten. Kunstvlees kan ook worden gebruikt als vleesvervanger. Dat bevat ook vetten, vitamine en eiwitten zodat je dezelfde voedingstoffen van vlees binnen krijgt.
We vinden insecten een goede voedingsbron voor de toekomst.
Wij hebben een kookboek gemaakt, waarin ook recepten met insecten staan.