Huis van de toekomst

06-11-2015
1 keer bekeken 1 reacties

Er is een groot energieprobleem. We hebben allemaal nood aan verwarming, verlichting, water, elektriciteit voor onze snufjes, .... Dit probleem willen wij onder de loep nemen. Ook het plaatsgebrek willen aanpakken.

Locatie

Plaats
Essen

School
Sint-Jozefinstituut

Deelnemers

Klas
2MOWA

Groepsnaam
huis van de toekomst

Groepsleden
Laura, Lena, Quinten en Luka

Naam docent
Tine Geysen

Project

Thema
Gebouwen

Probleemstelling
Er is een groot energieprobleem. We hebben allemaal nood aan verwarming, verlichting, water, elektriciteit voor onze snufjes, .... Dit probleem willen wij onder de loep nemen. Ook het plaatsgebrek willen aanpakken.

Oplossing
Wij hebben een huis ontworpen dat zich voor een gedeelte onder de grond bevindt. Zo hebben we minder isolatie nodig. Aan dit gedeelte kan geen koude wind, .... De aarde zal voor de isolatie zorgen. We maken dus gebruik van de gratis aardwarmte. Uiteraard zal dit verlicht moeten worden. Wij hebben heel ons huis voorzien van LED-verlichting dat sowieso al zuinig is. De elektriciteit dat we hiervoor nodig hebben, is afkomstig van de zonnepanelen in onze tuin. Deze kunnen draaien met de zon mee, zodat we maximale energie kunnen voorzien. Doordat ons huis half onder de grond zit, hebben we het probleem van plaatsgebrek ook al voor een stuk aangeraakt. Het douchewater en water van ons wasmachine gaan we zuiveren en hergebruiken. We kunnen dit water enkele keren hergebruiken en daarna gaan we het als laatste gebruiken als spoelwater voor ons toilet. Het gedeelte van ons huis dat boven de grond zit, bestaat bijna volledig uit glas. Zo kan het licht van de zon gratis binnen. Dit zal zorgen voor verlichting van onze ruimten en gratis verwarming. Zoals al gezegd verlichten we ons huis volledig met LED-verlichting. Deze werken met bewegingssensoren, zodat er geen verlichting onnodig staat te branden. We zetten ook enkele tijdschakelaars om dezelfde reden. We werken met duurzame materialen zoals bamboehout, leemverf, glasvezelisolatie voor het gedeelte dat zich boven de grond bevindt. Boven op ons huis hebben we een serre staan, volledig uit (plexi)glas. Hier kweken we onze eigen groenten. Er lopen ook enkele kippetjes die ons groentenafval zullen opeten en zorgen voor eitjes.

Afbeeldingen

Gebouwen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Mike Van Acoleyen, Arcadis Belgium

06-01-16 om 15:17

Knap idee en knappe maquette. Haal de energie waar ze te vinden is, dus ook ondergronds. En zorg inderdaad voor de juiste bouwmaterialen, die ook in 2080 beschikbaar zullen zijn als al de rest uitgeput is. Zo'n glazen koepel is ook zeer interessant om energie te vergaren. Wij hebben een groot glazen raam op de zuidkant, en daardoor hebben we 's winters amper nog verwarming nodig. De zon doet alles.

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Amsterdamseweg 13
6814 CM Arnhem
Contact
E artcadia@arcadis.com
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partners

 

Facebook

 

 

 
Cookie-instellingen