In 2080 is er overbevolking, dat staat vast. De hele wereld staat propvol. Maar er zijn ook enorme lege vlaktes: de woestijnen. Zou je de woestijn bewoonbaar kunnen maken voor de mensen?
Locatie
Plaats
Hengelo (ov)
School
Lyceum de Grundel
Deelnemers
Klas
2GA
Groepsnaam
VAN DROOGTE NAAR HOOGTE
Groepsleden
Karlijn Bruinewoud, Demi Diekmeijer, Youri Leerkotte, Mascha van Nieuwkasteele, Danique Poppe, Renske de Vries, Torben Venema
Naam docent
Bernard Hoekman
Project
Thema
Milieu en Ruimte
Probleemstelling
In 2080 is er overbevolking, dat staat vast. De hele wereld staat propvol. Maar er zijn ook enorme lege vlaktes: de woestijnen. Zou je de woestijn bewoonbaar kunnen maken voor de mensen?
Oplossing
Jazeker, dat kan. Je zet een aantal huizen bij elkaar in de woestijn. De woestijn? Ja, de woestijn. Dat is mogelijk als je een aantal huizen neerzet met enige afstand tussen elkaar, en daartussen bomen. Bomen in de woestijn, dat kan. Als je een grote tank neerzet met water en voedingstoffen voor bomen, de bomen kunnen groeien en de mensen hebben meer zuurstof. Er komt ook een groot meer in de woestijn, dat is mogelijk. Als je het water proces van de andere groep neemt van onze school. Smeltwater van gletsjers word opgevangen en gebruikt als drinkwater. Op deze manier kun je water vervoeren naar de woestijn. De mensen hebben zo op een milieuvriendelijke manier water, zuurstof en een huis. Een huis met een aantal verdiepingen.
1. De kelder: Warmte opslag voor 's nachts. In de nacht is het koud in de woestijn en overdag warm, de warmte kan opgeslagen voor in de nacht.
2. Op de begane grond komt een keuken en woonkamer.
3. Op de eerste en tweede verdieping slaapplaatsen voor de mensen
4. Op de vierde verdiepingen kantoorruimten voor de mensen die vanuit huis werken.
5. Op zolder kunnen ze het water vilteren.
De elektriciteit wordt opgewekt met magneten, plus en min trekken elkaar aan en stoten elkaar af.
Het huis is zelfvoorzienend en de overbevolking van straks wordt verminderd.
DAAR GAAN WE VOOR!