Future corp BIKE center

27-11-2016
1 keer bekeken

Probleem Voor ons Artcadia project hebben wij als probleem dat bij ons op het Theresialyceum de fietsen als nog veel te dicht op elkaar staan en dat je nog word ingesloten. Ook al hebben we nu twee verdiepingen. Hierdoor is het lastig om snel weg te komen uit de fietsenstalling. Dat heeft ons aan het denken gezet om een oplossing voor dit probleem te vinden. Op deze oplossing kwamen wij uit:

Probleem

Voor ons Artcadia project hebben wij als probleem dat bij ons op het Theresialyceum de fietsen als nog veel te dicht op elkaar staan en dat je nog word ingesloten. Ook al hebben we nu twee verdiepingen. Hierdoor is het lastig om snel weg te komen uit de fietsenstalling. Dat heeft ons aan het denken gezet om een oplossing voor dit probleem te vinden. Op deze oplossing kwamen wij uit:

Oplossing

Het gebouw ziet er als volgt uit;

Onder de grond zit een hele grote kelder met meerdere verdiepingen (afhankelijk van het aantal leerlingen op de school). Op elke verdieping komt een soort hokje waar 1 bepaalde fiets komt te staan. Op deze fiets komt dan een soort chip die overeenkomt met je schoolpasje. Hierdoor is je fiets gemakkelijk weg te brengen en op te halen. In het midden van dit gebouw komt een gang waar de ‘lift’zit. Dit is een mechanische lift die werkt op zonne-energie. Dit hoeft er niet perse één te zijn er kunnen ook meerdere liften zijn, zo kunnen er meerdere fietsen omhoog getakeld worden.

Je kan je fiets omhoog halen door je schoolpasje voor een scan te houden. Je schoolpasje is gekoppeld aan je fiets met een chip. Je fiets heeft dus ook altijd dezelfde plaats in de fietsenstalling. Als je je schoolpasje ervoor houd gaat er een ‘lift’ naar de verdieping van je fiets en word je fiets erop gezet doormiddel van een soort lopende band. Als je fiets erop staat word hij omhoog gebracht naar de begane grond. Daar kan je je fiets dan meenemen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat als je je fiets in de fietsenstalling zet dat je hem op de standaard zet. Als je dan weer je pasje voor de scan houdt gebeurt er het zelfde met de fiets alleen dit keer gaat hij naar beneden in plaats van naar boven.

 

Dit is een tekening waarin je ongeveer ziet hoe het eruit komt te zien.

Met dit project hebben we ook meerdere problemen opgelost behalve de

 drukte bij de fietsenstalling. Je fiets wordt zo niet gestolen (maar dan moet

 je wel je schoolpasje goed bijhouden) en je fiets kan zo niet vernield worden.

Natuurlijk kunnen in de fietsenstalling ook brommers worden geplaatst en als

je een fiets en brommer hebt dan worden ze gewoon beiden aan je

schoolpasje gekoppeld. Met dit project los je dus meerdere problemen op.

 

Fanny Kieboom, Doga Yalniz en Jasmijn van Spaandonk

Theresialyceum B2D

Locatie

Plaats
Tilburg

School
Theresialyceum

Deelnemers

Klas
B2D

Groepsnaam
FUTURE CORP™

Groepsleden
Fanny Kieboom, Doğa Yalnız en Jasmijn van Spaandonk

Naam docent
M. Nijsten

Project

Thema
Mobiliteit

Probleemstelling
Probleem Voor ons Artcadia project hebben wij als probleem dat bij ons op het Theresialyceum de fietsen als nog veel te dicht op elkaar staan en dat je nog word ingesloten. Ook al hebben we nu twee verdiepingen. Hierdoor is het lastig om snel weg te komen uit de fietsenstalling. Dat heeft ons aan het denken gezet om een oplossing voor dit probleem te vinden. Op deze oplossing kwamen wij uit:

Oplossing
Het gebouw ziet er als volgt uit; Onder de grond zit een hele grote kelder met meerdere verdiepingen (afhankelijk van het aantal leerlingen op de school). Op elke verdieping komt een soort hokje waar 1 bepaalde fiets komt te staan. Op deze fiets komt dan een soort chip die overeenkomt met je schoolpasje. Hierdoor is je fiets gemakkelijk weg te brengen en op te halen. In het midden van dit gebouw komt een gang waar de ‘lift’zit. Dit is een mechanische lift die werkt op zonne-energie. Dit hoeft er niet perse één te zijn er kunnen ook meerdere liften zijn, zo kunnen er meerdere fietsen omhoog getakeld worden. Je kan je fiets omhoog halen door je schoolpasje voor een scan te houden. Je schoolpasje is gekoppeld aan je fiets met een chip. Je fiets heeft dus ook altijd dezelfde plaats in de fietsenstalling. Als je je schoolpasje ervoor houd gaat er een ‘lift’ naar de verdieping van je fiets en word je fiets erop gezet doormiddel van een soort lopende band. Als je fiets erop staat word hij omhoog gebracht naar de begane grond. Daar kan je je fiets dan meenemen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat als je je fiets in de fietsenstalling zet dat je hem op de standaard zet. Als je dan weer je pasje voor de scan houdt gebeurt er het zelfde met de fiets alleen dit keer gaat hij naar beneden in plaats van naar boven. Met dit project hebben we ook meerdere problemen opgelost behalve de drukte bij de fietsenstalling. Je fiets wordt zo niet gestolen (maar dan moet je wel je schoolpasje goed bijhouden) en je fiets kan zo niet vernield worden. Natuurlijk kunnen in de fietsenstalling ook brommers worden geplaatst en als je een fiets en brommer hebt dan worden ze gewoon beiden aan je schoolpasje gekoppeld. Met dit project los je dus meerdere problemen op.

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Mobiliteit

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Amsterdamseweg 13
6814 CM Arnhem
Contact
E artcadia@arcadis.com
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partners

 

Facebook

 

 

 
Cookie-instellingen