Wat kunnen we doen tegen de impact van vlees op het milieu?
Problemen:
Er komen te veel broeikasgassen van veehouderijen vrij en dat is slecht voor het milieu.
De zeespiegel stijgt, het weer wordt extremer, mensen leven korter en er is te veel CO2 uitstoot.
Locatie
Plaats
hardinxveld giessendam
School
Willem de Zwijger College
Deelnemers
Klas
2u
Groepsnaam
3D printer
Groepsleden
Annika, Izabel, Sanne
Naam docent
Myriam Baas
Project
Thema
Milieu en ruimte
Probleemstelling
Wat kunnen we doen tegen de impact van vlees op het milieu?
Problemen:
Er komen te veel broeikasgassen van veehouderijen vrij en dat is slecht voor het milieu.
De zeespiegel stijgt, het weer wordt extremer, mensen leven korter en er is te veel CO2 uitstoot.
Oplossing
Oplossing en vormgeving:
1. Minder vlees is minder koeien (en andere vlees dieren) is meer plek voor mensen.
2. Vleesvervangers zoals: insecten, zeewier, vis, kweekvlees, peulvruchten en kunstmatig vlees.
3. Minder bossen kappen voor minder CO2 uitstoot.
4. Meer mensen werken bij fabrieken van vleesvervangers, zo is er meer werk en het vlees wordt goedkoper.
5. Vlees (voeding) uit de 3d-printer.
De 3D-printer lijkt ons het beste idee, want als je over 80 jaar in de supermarkt zelf uit een apparaat kan kiezen wat voor voeding en de hoeveelheid je wilt is dat natuurlijk super handig. Het is een groot voordeel, het enige nadeel is dat er geïnvesteerd moet worden in 3D printers en daardoor moeten er fabrieken worden gebouwd. Daar is weer een klein voordeel van want, er moeten mensen werken in fabrieken en dus is er meer werk. We hebben een filmpje en projectbord gemaakt.