Finale 2022-2023

19 april 2023 was het eindelijk zo ver! We vierde maar liefst de 15e editie van Artcadia tijdens de finaledag in het Evoluon in Eindhoven. Naast het bezoek aan het museum van Next Nature, de Photobooths, de 3D-pen-tekenen workshop én de Pubquiz moesten de scholen ook zelf aan de bak in het Auditorium. Maar liefst 11 scholen hadden hun uiterste best gedaan om er een groot spektakel van te maken en daar heeft het publiek maar al te goed van kunnen genieten.

Het Poort Lyceum uit Almere wint op de 15e editie van kunst- en techniekwedstrijd Artcadia met hun duurzame oplossing ‘De nieuwe Watertoren’. De leerlingen presenteerden dit idee binnen het thema ‘Gebouwen’. Met het futuristische idee om onder water te kunnen wonen zijn zij door de vijfkoppige jury bekroond tot het meest creatief, origineel en gaven zij de beste presentatie. De leerlingen zijn met hun enthousiasme voor techniek trotse winnaars van Artcadia 2023! En dat betekent dat zij 1,2 en 3 juni met Artcadia naar Londen gaan!

Met het idee voor innovatieve en aanpasbare badkamers, Longru badkamers, heeft GO! Middenschool Geraardsbergen de 2e prijs bemachtigd. Dit zijn een vlog workshop en Zoemini printers van Canon Nederland.

De 3e prijs, een Next Nature pakket, ging naar Maaslandcollege Oss met hun Artcadia waterproject waarbij ze rivieren opschonen en het materiaal willen hergebruiken met een potentieel verdienmodel.

De mooie kunstwerken die op de foto staan zijn speciaal voor Artcadia gemaakt door afgestudeerde talenten van de Willem de Kooning Academie uit Rotterdam!

Benieuwd naar de aftermovie? Klik dan hier! Benieuwd naar alle finalisten? Bekijk hier alle finalisten die gestreden hebben om de hoofdprijs.

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E artcadia@arcadis.com
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partners

 

 

Facebook

 

 

 
Cookie-instellingen