Niets is te gek!

1238 keer bekeken

Als er iemand is die veel over de toekomst heeft nagedacht, dan is het Chriet Titulaer. Hij werd in de jaren 80 een televisiepersoonlijkheid en werd vaak gevraagd als commentator wanneer er over wetenschap of techniek werd gepraat.. Hij was ook bekend met zijn eigen televisieprogramma: “De wondere wereld van Chriet”. In dit programma deed hij voorspellingen over de techniek en gadgets van de toekomst.

Over Chriet

Chriet studeerde natuur- en sterrenkunde aan Universiteit Utrecht. Na zijn studie werd hij uitgenodigd om bij de NASA foto’s van de maan te analyseren en gaf hij academische cursussen op televisie. Zijn grote doorbraak was in 1983 toen hij zijn eigen mediaproductiebedrijf begon. Hij maakte hij een programma waarin hij de nieuwste gadgets en techniek liet zien zoals vertaalcomputers en kleurentelevisie. Ook deed hij voorspellingen over de toekomst.. Voorspellingen die iedereen toen heel gek vond!

Voorspellingen

Het bijzondere is dat veel van zijn voorspellingen uit zijn gekomen! Bijvoorbeeld stemherkenning (denk aan Alexis van Google en Siri van Apple), themakanalen op de televisie en mobiele telefoons. Voorspellingen die toen gek en futuristisch waren, maar nu de normaalste zaak van de wereld zijn. Hij had het natuurlijk niet altijd juist:  Zo voorspelde hij ook dat in het jaar 2000 iedereen een chip zou hebben.

Denken over de toekomst

Wat we van Chriet Titulaer kunnen leren is dat denken over de toekomst heel belangrijk is. Tegen welke problemen lopen we dan aan? Hoe ziet onze omgeving er dan uit? En waar hebben mensen behoefte aan? Je mag de gekste oplossingen bedenken. Want, dingen die nu misschien gek lijken, kunnen zomaar de normaalste zaak van de wereld worden!

In onderstaande video's kan je stukjes van zijn afleveringen bekijken. Leuk om naar de geschiedenis te kijken als je over de toekomst denkt!

 

 

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E artcadia@arcadis.com
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partners

 

 

Facebook

 

 

 
Cookie-instellingen