Inschrijven/belangrijke data

Belangrijke data editie 2023-2024

  • Inschrijven voor Artcadia kan van mei tot begin juli
  • Het project Artcadia start vanaf de eerste dag na je schoolvakantie.
  • Alle projecten kunnen tot 4 december 2023 worden ingestuurd via de site. 
  • 4 december 2023 - 4 januari 2024: stemmen op je favoriete project en jureren van projecten.
  • Begin januari 2024: bekendmaking finalisten van Artcadia.
  • 24 april 2024: grote finale Artcadia!

Verwacht wordt dat iedere school in totaal vier inzendingen instuurt, één inzending per thema. De thema's zijn bij Artcadia milieu & ruimte, water, gebouwen en infrastructuur. Aan ieder geüpload project werken maximaal 10 leerlingen; per school kunnen in totaal 40 leerlingen deelnemen aan de wedstrijd.

De school ontvangt een lespakket met materiaal om de werkstukken te maken. Deze werkstukken vormen een belangrijk onderdeel van het project. De lespakketten worden bezorgd aan het begin van het schooljaar 2023-2024.

Uitvoering

De leerlingen krijgen na de inschrijving een handleiding via hun leerkracht. De leerkracht kan de inloggegevens voor de website delen met de leerlingen. Met deze gegevens maken leerlingen met hun groep een projectpagina op deze website. Deze projectpagina is in eigen beheer; hier beschrijven leerlingen hun idee met tekst en beeld. Deelnemers kunnen zo zien welke andere scholen met Artcadia meedoen.

Tijdens de uitvoering van de projecten is er extra begeleiding van experts mogelijk. Een professional van Arcadis of KNHM foundation helpt de leerlingen verder op weg met hun project. Via de mail houdt de leraar contact met het Artcadiateam en kan een bezoek aangevraagd worden.

Op 1 december 2023 is de deadline van het project. Daarna kunnen leerlingen hun pagina niet meer aanpassen. In december beoordelen de juryleden de projecten en in januari worden de finalisten bekend gemaakt.

Finale

De grote finale is in het voorjaar van 2024. Op deze dag presenteren de leerlingen hun ideeën. De hele klas mag mee naar de feestelijke finaledag, om hun klasgenoten aan te moedigen. De prijs? Een kunstwerk én een onvergetelijke reis naar een stad waar Arcadis werkzaam is.

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met het Artcadia Team:

T 026 4455146
E artcadia@arcadis.com

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E artcadia@arcadis.com
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partners

 

 

Facebook

 

 

 
Cookie-instellingen