Wat is Artcadia?

Stel je voor, je leeft in het jaar 2080. De stad, zoals je die in het begin van de 21e eeuw kende, bestaat niet meer. Hoe leven we met elkaar? Hoe ziet ons vervoer eruit? Hoe gaan we om met de ruimte, water en ons milieu? Er zijn nieuwe uitdagingen in de toekomststad Artcadia, en jullie bedenken de oplossingen!

‘Artcadia, Imagine your future’ is een landelijk techniek- en kunstwedstrijd. Je werkt met medeleerlingen aan een creatieve oplossing die antwoord geeft op een vraagstuk uit een stad in het jaar 2080. Dit doe je onder begeleiding van een leerkracht op school. Jullie gaan in de lessen aan de slag met brainstormen, researchen en het bedenken van oplossingen. Het eindresultaat is een werkstuk in de vorm van een maquette, een schilderij of een ander kunstwerk. Bekijk hier de werken van vorig jaar.

 

Finale

Een professionele vakjury selecteert elf finalisten, de publieksjury selecteert via de website Artcadia.nl de twaalfde finalist. Deze twaalf groepen presenteren hun idee op de finaledag aan de vakjury. Deze juryleden kiezen het meest creatieve, originele, technische en best gepresenteerde project.

De bedenkers van het winnende project maken een onvergetelijke reis naar een project waar ARCADIS bij betrokken is.

Heb je inspiratie nodig? Bekijk hier de finalisten van vorig jaar.

In mei 2018 gaat de inschrijving voor de editie 2018-2019 open. Houd deze site in de gaten, of laat een berichtje achter zodat we je op de hoogte kunnen houden.

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner


 

Facebook